Mina böcker

Succéböckerna “Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier” och “Fermentera 2.0. Grönt med goda bakterier” banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I den senaste, “Stora boken om fermentering” samlas de bästa recepten ur mina två tidigare böcker med en ny uppdaterad faktadel och ett 20-tal helt nya recept.

Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur i maten och bildar spännande smaker, som syra och umami. Dessutom kan fermenterad mat ha positiva effekter på vår hälsa.

I “Stora boken om fermentering” får du bekanta dig med allt från kimchi, koji och kombucha till tempeh, kefir och surdeg. I bokens gedigna faktadel beskrivs fermenteringstekniker och mikrobiologiska processer på ett fängslande och lättfattligt vis.

Med de detaljerade recepten som inte bara förklarar hur, utan varför, är det enkelt att lyckas med fermentering hemma och det behövs ingen dyr specialutrustning, Med några burkar, sildukar och en spis kommer man långt. Välkommen in i en fascinerande värld av goda smaker!

Mina två första böcker är internationellt prisbelönta och vinnare i World Gourmand Awards.

Böckerna finns att beställa i internetbokhandeln och den senaste kan du beställa i webbshopen och få den signerad.

Stora boken om fermentering – Fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier, Norstedts 2020.
Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier, Norstedts 2016
Fermentera 2.0 Grönt med goda bakterier, Norstedts 2018