Kurser och föreläsningar

Surtantens kurser passar för både små och stora grupper.
Foto: Torbjörn Lagerwall

Fermenteringskurser med Surtanten!

Under 2022 planeras ett flertal kurser i fermentering och listan nedan fylls på kontinuerligt. Klicka på länkarna för att boka!

Kurser 2022: 

22 mars: Fermentera grönsaker med Surtanten, Malmö (fullbokad!)

21 april: Fermentera grönsaker med Surtanten, Kulinarika, Värmland. (anmälan i länk)

22 april: Gör din egen tempeh! Kulinarika, Värmland. (anmälan i länk)

26 april: Fermentera grönsaker med Surtanten, Malmö (fullbokad!)

23 juli: Workshop i grönsaksfermentering, Smakfesten Karlshamn

13 augusti: Fermentera grönsaker med Surtanten, ETC Solpark Katrineholm 

4 oktober: Fermentera grönsaker med Surtanten, Skurup (OBS! Fullbokad!)

10+14 oktober: Nybörjarkurs i tempeh för livsmedelsproducenter. Webbkurs. 

25 oktober: Fermentera grönsaker med Surtanten, Malmö.

—–

Om inget datum passar dig kan du även gå min  onlinekurs, som jag gjort tillsammans med tidningen Land, där du får lära dig allt om grönsaks- och kombuchafermentering! Kursen består av filmade föreläsningar, texter och nedladdningsbara filer och du tar del av kursen på mobil, dator eller läsplatta när det passar dig. Klicka här för att läsa mer och köpa kursen. Perfekt att ge bort i present!

Jag arrangerar regelbundet kurser i fermentering i Malmötrakten, information om kommande kurstillfällen hittar du i webbutiken. Vill du anlita mig för en kurs eller föreläsning kan du kontakta mig för förslag på upplägg och prisuppgift; kontakt@surtantens.se

Några av mina föreläsnings- och kursteman:

  • Fermentering av grönsaker Om olika fermenteringstekniker, mikrobiologin bakom processen, smaksättningar och kombinationer, serveringstips och hälsoaspekter. Med demonstration.
  • Fyll ditt skafferi! Så tar du tillvara säsongens bästa och äter dem året runt. Om olika konserveringsmetoder såsom fermentering, pickling, torkning och syltning.  
  • Fermenteringens fascinerande värld Fermenterad mat är allt från surkål och smör till bröd och kvass. Här får du följa med på en kulinarisk resa bland bakterier, jäst och  mögel och får veta mer om fermenteringens historia, smakupplevelser och hälsoaspekter.
  • Tempeh, smör, kimchi, pickling Jag erbjuder flera olika kurser och workshops där deltagarna efter en föreläsning får prova på fermentering rent praktiskt. Maila mig för mer information kontakt@surtantens.se 

Varför inte låta dina medarbetare få prova på en rolig, annorlunda och matnyttig aktivitet på nästa medarbetardag eller kick off? Jag anpassar upplägget efter era önskemål och förutsättningar. 

Vill ni börja servera fermenterade grönsaker i restaurangen eller i skolköket? Jag lär er allt om hur man gör och planerar utifrån era förutsättningar.

Vill du att Surtanten håller en kurs för dig och dina vänner på en möhippa/svensexa, i trädgårdsföreningen eller vid någon annan sammankomst? Jag inspirerar och bjuder på en rolig aktivitet.

 

 

Ett svar till “Kurser och föreläsningar”

Kommentarer är stängda.