Kurser och föreläsningar

Surtantens kurser passar för både små och stora grupper.
Foto: Torbjörn Lagerwall

Fermenteringskurser med Surtanten!

Jag arrangerar regelbundet kurser i fermentering i Malmötrakten, information om kommande kurstillfällen hittar du i webbutiken. Vill du anlita mig för en kurs eller föreläsning kan du kontakta mig för förslag på upplägg och prisuppgift; kontakt@surtantens.se

Några av mina föreläsningsteman:

  • Fermentering av grönsaker Om olika fermenteringstekniker, mikrobiologin bakom processen, smaksättningar och kombinationer, serveringstips och hälsoaspekter. Med demonstration.
  • Fyll ditt skafferi! Så tar du tillvara säsongens bästa och äter dem året runt. Om olika konserveringsmetoder såsom fermentering, pickling, torkning och syltning.  
  • Fermenteringens fascinerande värld Fermenterad mat är allt från surkål och smör till bröd och kvass. Här får du följa med på en kulinarisk resa bland bakterier, jäst och  mögel och får veta mer om fermenteringens historia, smakupplevelser och hälsoaspekter.
  • Tempeh, smör, kimchi, pickling Jag erbjuder flera olika kurser och workshops där deltagarna efter en föreläsning får prova på fermentering rent praktiskt. Maila mig för mer information kontakt@surtantens.se 

Kurser och workshops 2023

17 januari: Grönsaksfermentering med Surtanten, Malmö (fullbokad)

28 januari: Gör din egen tempeh, Wij trädgårdar Ockelbo (fullbokad)

28 januari: Grönsaksfermentering med Surtanten, Wij trädgårdar Ockelbo (fullbokad)

28 mars: Kimchi och pickling med Surtanten, Skurup (fullbokad)

15 april: Unik heldagskurs! Fermentering av grönsaker och smör, Mat- och chokladstudion, Malmö (fullbokad)

9 maj: Grönsaksfermentering med Surtanten, Malmö (fullbokad)

10-14 juli: Sommarkurs i fermentering, Skurups folkhögskola (fullbokad)

29 augusti: Grönsaksfermentering med Surtanten, Malmö (fullbokad)

4-5 november: Grönsaksfermentering med Surtanten, Gör din egen tempeh, Fermentera smör, Himmel & Hage, Gotland

Varför inte låta dina medarbetare få prova på en rolig, annorlunda och matnyttig aktivitet på nästa medarbetardag eller kick off? Jag anpassar upplägget efter era önskemål och förutsättningar. 

Vill ni börja servera fermenterade grönsaker i restaurangen eller i skolköket? Jag lär er allt om hur man gör och planerar utifrån era förutsättningar.

Vill du att Surtanten håller en kurs för dig och dina vänner på en möhippa/svensexa eller vid någon annan sammankomst? Jag inspirerar och bjuder på en rolig aktivitet.

Ett svar till “Kurser och föreläsningar”

Kommentarer är stängda.