Gå en kurs med Surtanten!
Mjölksyra grönsaker, gör din egen tempeh, gå en kimchikurs och mycket annat! Jag arrangerar regelbundet kurser i olika sorters fermentering i Malmö, information om kommande kurstillfällen hittar du i webbutiken. Anmäl dig till att bli Surtantens brevkompis så får du info om nya kurstillfällen före alla andra (kurserna brukar snabbt bli fullbokade).
Vill du anlita mig för en kurs eller föreläsning på annan ort, kan du kontakta mig för förslag på upplägg och prisuppgift; kontakt@surtantens.se
Några av mina föreläsningsteman:
- Fermentering av grönsaker (mjölksyrning) Om olika fermenteringstekniker, mikrobiologin bakom processen, smaksättningar och kombinationer, serveringstips och hälsoaspekter. Med demonstration.
- Fyll ditt skafferi! Så tar du tillvara säsongens bästa och äter dem året runt. Om olika konserveringsmetoder såsom fermentering, pickling, torkning och syltning.
- Servera fermenterat! En inspirerande föreläsning för smaklökarna, om vad man gör med alla burkar surkål, kimchi och gurka i kylskåpet. Hur serveras grönsakerna bäst? Vad gör man med lagen som blir över i burken? Kan man verkligen baka kakor med surkål? Javisst!
- Fermenteringens fascinerande värld Fermenterad mat är allt från surkål och smör till bröd och kvass. Här får du följa med på en kulinarisk resa bland bakterier, jäst och mögel och får veta mer om fermenteringens historia, smakupplevelser och hälsoaspekter.
- Tempeh, smör, kimchi, pickling, mjölksyrningskurs Jag erbjuder flera olika kurser och workshops där deltagarna efter en föreläsning får prova på fermentering rent praktiskt. Maila mig för mer information kontakt@surtantens.se
Kurser och workshops 2024 (uppdateras löpande)
18 januari 2024: Grönsaksfermentering med Surtanten, Malmö (FULLBOKAD!)
1 februari 2024: Workshop: Gör din egen tempeh, Malmö (FULLBOKAD!)
10 februari 2024: Grönsaksfermentering och surdegsinspiration – med Surtanten och Sébastien Boudet, Stockholm (FULLBOKAD!)
11 februari 2024: Grönsaksfermentering och surdegsinspiration – med Surtanten och Sébastien Boudet, Stockholm (FULLBOKAD!)
14 mars 2024: Grönsaksfermentering med Surtanten, Malmö (FULLBOKAD!)
2 maj 2024: Grönsaksfermentering med Surtanten, Malmö (FULLBOKAD!)
24-28 juni 2024: Sommarkurs i fermentering, Skurups folkhögskola (FULLBOKAD!)
31 augusti 2024: Workshop grönsaksfermentering, Sofiero Helsingborg (FULLBOKAD)
26 september 2024: Workshop: Gör din egen tempeh, Malmö (FULLBOKAD)
7 oktober 2024: Grönsaksfermentering med Surtanten, Malmö (FULLBOKAD)
15 november 2024: Grönsaksfermentering med Surtanten, Rådmansö (FULLBOKAD)
16 november 2024: Gör din egen tempeh, Rådmansö (FULLBOKAD)
16 november 2024: Grönsaksfermentering med Surtanten, Rådmansö (FULLBOKAD)
Kurser och workshops 2025(uppdateras löpande)
Januari: Kimchikurs med Surtanten, Malmö
Varför inte låta dina medarbetare få prova på en rolig, annorlunda och matnyttig aktivitet på nästa medarbetardag eller kick off? Jag anpassar upplägget efter era önskemål och förutsättningar.
Vill ni börja servera fermenterade grönsaker (mjölksyrade grönsaker) i restaurangen eller i skolköket? Jag lär er allt om hur man gör och planerar utifrån era förutsättningar.
Vill du att Surtanten håller en kurs för dig och dina vänner på en möhippa/svensexa eller vid någon annan sammankomst? Jag inspirerar och bjuder på en rolig aktivitet.
Ett svar till “Kurser och föreläsningar”
Kommentarer är stängda.