Om Surtantens syrade

      Foto: Tom Wall                                                

Surtantens syrade drivs av Jenny Neikell; passionerad ”fermentista”, prisbelönt författare och uppskattad föreläsare.

Jenny Neikell erbjuder föreläsningar, workshops och utbildningar inom mjölksyrning och fermentering. Jenny arbetar även som konsult inom produktutveckling i livsmedels- och restaurangbranschen samt undervisar på universitetsutbildningar med livsmedelsinriktning.

Bland uppdragsgivarna finns bland annat Restauranghögskolan Grythyttan, Oatly,  Ikea, Högskolan Kristianstad, Danone, Akademi Båstad YH-utbildning ”Kitchen Manager”, Folkuniversitetet YH-utbildning ”Mathantverkare med entreprenörskap”, Lokalt center för mathantverk i Finland, ProbiTransforMat, samt Studieförbundet Vuxenskolan.

Vill du kontakta Surtantens syrade?

E-post: kontakt@surtantens.se

Telefon: 0730-342510

I matkällaren i Surtantens barndomshem stod ett stort Höganäskrus. Det hade tillhört Surtantens farmor som syrade vitkål i det under kriget på 40-talet. Varje höst fyllde farmor Höganäskruset med kummindoftande vitkål som skulle räcka hela vintern, men en dag stampade hon kålen så intensivt att kruset sprack i botten. Farmor fick därefter syra sin vitkål i andra kärl, men kruset och farmors surkålsrecept gick i arv. Idag står det spruckna Höganäskruset hemma hos Surtanten som en påminnelse om att hon har surkålen i blodet. Och farmors recept lever vidare i Surtantens syrade Vitkål.