Lär dig syra

Att mjölksyra grönsaker är roligt och ett gott och nyttigt sätt att ta tillvara grönsaker, både köpta och egenodlade.

Surtanten 001 Foto: Lucas Frisk Bergqvist

Gå på kurs eller föreläsning

Surtanten håller regelbundet kurser och föreläsningar i mjölksyrning och fermentering.

Under en kurs på 3 timmar får du lära dig vad mjölksyrning är, olika syrningstekniker, varför det är så nyttigt och vad man kan äta till.  Du får även prova på att syra själv och tar självklart med dig din burk grönsaker hem. Surtanten håller även kurser i andra typer av fermentering, t ex tempeh och drycker.

Kommande kurser och föreläsningar:

22 augusti 2017: Mjölksyrning med Surtanten, Restaurang In the pink, Malmö.

10 september 2017: Mjölksyrning med Surtanten, Mamsellen & Matverkstan, Ängelholm

27 september 2017: Mjölksyrning med Surtanten, Malmö.

6 mars 2018: Föreläsning fermentering, Perstorps bibliotek. Mer info kommer.

25 april 2018: Föreläsning fermentering, Lunds Stadsbibliotek. Mer info kommer.

Om datumen inte fungerar för dig, går det bra att boka en privat kurs med Surtanten, se nedan.

 

Surtanten anpassar kurser för grupper

Matintresset bara växer!

Varför inte låta dina medarbetare få prova på en rolig, annorlunda och matnyttig aktivitet på nästa medarbetardag eller kick off? Surtanten anpassar upplägget efter era önskemål och förutsättningar.

Vill ni börja servera mjölksyrade grönsaker i restaurangen eller i skolköket? Surtanten lär er allt om hur man gör och planerar utifrån era förutsättningar.

Vill du att Surtanten håller en kurs för dig och dina vänner på en möhippa/svensexa, i föreningen eller vid någon annan sammankomst?

Surtanten håller även kurser och föreläsningar om mathantverk och olika förädlingsmetoder och fermentering av mat och dryck.

Surtanten tar även emot studiebesök i sin ”surfabrik”.

Kontakta Surtanten Jenny Neikell på kontakt@surtantens.se eller 0730-342510, för diskussion om upplägg samt prisuppgift.

 

En reaktion på “Lär dig syra

  1. Pingback: Surtanten håller kurser i höst! |

Kommentarer inaktiverade.