Lär dig fermentera

Surtanten 001 Foto: Lucas Frisk Bergqvist

Gå på kurs eller föreläsning

Surtanten håller regelbundet kurser och föreläsningar i mjölksyrning och fermentering.

Under en kurs på 3 timmar får du lära dig vad mjölksyrning är, olika syrningstekniker, varför det är så nyttigt och vad man kan äta till.  Du får även prova på att syra själv och tar självklart med dig din burk grönsaker hem. Surtanten håller även kurser i andra typer av fermentering, t ex tempeh och drycker.

Kurser och föreläsningar 2019:

15 januari 2019: Workshop Mjölksyrning med Surtanten, Malmö. OBS! FULLBOKAD!

10 februari 2019: Föreläsning Mjölksyrning, Falsterbo.

26 februari 2019: Workshop Mjölksyrning med Surtanten, Malmö. OBS! FULLBOKAD!

19 mars 2019: Workshop Mjölksyrning med Surtanten, Malmö. OBS! FULLBOKAD!

13 mars 2019: Lunchföreläsning Dunckers Kulturhus Helsingborg

2 april 2019: Workshop Gör din egen Kimchi, Malmö. OBS! FULLBOKAD!

7 maj 2019: Workshop Mjölksyrning med Surtanten, Malmö.

15 augusti 2019: Workshop Mjölksyrning med Surtanten, Vismarlövs Café & Bagarstuga (nära Klågerup). OBS! FULLBOKAD!

31 augusti – 1 september 2019: Foodstock mathantverksfestival, Stockholm

17 september 2019: Workshop Mjölksyrning med Surtanten, Vismarlövs Café & Bagarstuga (nära Klågerup) OBS! FULLBOKAD!

21 september 2019: Föreläsning, Matfestival Gränbystaden, Uppsala

24 september 2019: Föreläsning, Bjärreds bibliotek.

1-2 oktober 2019: Fermenteringskurs för producenter, Norge.

8 oktober 2019: Workshop Gör din egen Kimchi. Malmö. OBS! FULLBOKAD!

11 oktober 2019: Föreläsning, Borgunda

15 oktober 2019: Workshop Mjölksyrning med Surtanten, Göteborg

18 november 2019: Fermentera julen, Malmö   OBS! FULLBOKAD

10 december 2019: Gör din egen tempeh, Malmö FÅTAL PLATSER KVAR!

21 januari 2020: Workshop, Mjölksyrning med Surtanten, Malmö

Om datumen inte fungerar för dig, går det bra att boka en privat kurs med Surtanten, se nedan.

Surtanten anpassar kurser för grupper

Matintresset bara växer!

Varför inte låta dina medarbetare få prova på en rolig, annorlunda och matnyttig aktivitet på nästa medarbetardag eller kick off? Surtanten anpassar upplägget efter era önskemål och förutsättningar.

Vill ni börja servera mjölksyrade grönsaker i restaurangen eller i skolköket? Surtanten lär er allt om hur man gör och planerar utifrån era förutsättningar.

Vill du att Surtanten håller en kurs för dig och dina vänner på en möhippa/svensexa, i föreningen eller vid någon annan sammankomst?

Surtanten håller även kurser och föreläsningar om mathantverk och olika förädlingsmetoder och fermentering av mat och dryck.

Kontakta Surtanten Jenny Neikell på kontakt@surtantens.se eller 0730-342510, för diskussion om upplägg samt prisuppgift.

1 tanke kring ”Lär dig fermentera

  1. Pingback: Surtanten håller kurser i höst! |

Kommentarer inaktiverade.