Lär dig syra

Att mjölksyra grönsaker är roligt och ett gott och nyttigt sätt att ta tillvara grönsaker, både köpta och egenodlade.

Surtanten 001 Foto: Lucas Frisk Bergqvist

Gå på kurs eller föreläsning

Surtanten håller regelbundet kurser och föreläsningar i mjölksyrning och fermentering.

Under en kurs på 3 timmar får du lära dig vad mjölksyrning är, olika syrningstekniker, varför det är så nyttigt och vad man kan äta till.  Du får även prova på att syra själv och tar självklart med dig din burk grönsaker hem. Surtanten håller även kurser i andra typer av fermentering, t ex tempeh och drycker.

Kommande kurser och föreläsningar:

4 augusti 2018: Föreläsning, Simrishamn

7 augusti 2018: Bokrelease Fermentera 2.0, Malmö

27 augusti 2018: Workshop, Mjölksyrning med Surtanten, Malmö OBS! FULLBOKAD!

8 september 2018: Föreläsning, Bjärekulla marknad, Ängelholm

22-23 september 2018: Surtanten säljer syrade grönsaker och böcker på Lunds Skördefest

27-28 september 2018: Föreläsning, Bokmässan Göteborg

29 september 2018: Föreläsning, Nya Hovås Höstfest, Göteborg.

9 oktober: Gör din egen Kimchi, Malmö OBS! FULLBOKAD!

16 oktober 2018: Föreläsning, Biblioteket Smålandsstenar 

22 oktober 2018: Kokbokskväll, Gleerups bokhandel Lund

9-10 november 2018: Föreläsningar, Stockholm Food & Wine

13 november 2018: Workshop, Mjölksyrning med Surtanten, Malmö OBS! FULLBOKAD!

4 december 2018: Workshop Mjölksyrning med Surtanten, Malmö. OBS! FULLBOKAD!

Om datumen inte fungerar för dig, går det bra att boka en privat kurs med Surtanten, se nedan.

 

Surtanten anpassar kurser för grupper

Matintresset bara växer!

Varför inte låta dina medarbetare få prova på en rolig, annorlunda och matnyttig aktivitet på nästa medarbetardag eller kick off? Surtanten anpassar upplägget efter era önskemål och förutsättningar.

Vill ni börja servera mjölksyrade grönsaker i restaurangen eller i skolköket? Surtanten lär er allt om hur man gör och planerar utifrån era förutsättningar.

Vill du att Surtanten håller en kurs för dig och dina vänner på en möhippa/svensexa, i föreningen eller vid någon annan sammankomst?

Surtanten håller även kurser och föreläsningar om mathantverk och olika förädlingsmetoder och fermentering av mat och dryck.

Surtanten tar även emot studiebesök i sin ”surfabrik”.

Kontakta Surtanten Jenny Neikell på kontakt@surtantens.se eller 0730-342510, för diskussion om upplägg samt prisuppgift.

 

En reaktion på “Lär dig syra

  1. Pingback: Surtanten håller kurser i höst! |

Kommentarer inaktiverade.