Workshop – Mjölksyrning med Surtanten 15 augusti OBS! FULLBOKAD!

Börjar du känna dig färdig med hängmattan och vill få lite stimulans i tillvaron? Anmäl dig till Surtantens workshop i mjölksyrning den 15 augusti! Perfekt inspiration inför sensommarens och höstens överflöd av härliga grönsaker som man gärna vill ta tillvara.

Mjölksyrade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen.

Under denna workshop får du lära dig vad mjölksyrning är, olika tekniker för att mjölksyra, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Workshopen leds av Jenny Neikell, grundare av Surtantens syrade och författare till prisbelönta boken ”Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier”och nya boken ”Fermentera 2.0. Grönt med goda bakterier”. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att mjölksyra själv och tar med dig din burk grönsaker hem.

Välkommen till en spännande kväll av smaker, dofter och mikroorganismer!

Datum: Torsdagen den 15 augusti kl 17:30-20:30

Plats: Vismarlövs Café & Bagarstuga, nära Klågerup (karta)

Pris: 850 kr inkl råvaror, burk, kompendium och provsmakning

Anmälan: kontakt@surtantens.se Obs! Begränsat antal platser. Anmälan är bindande.