Världens godaste Coleslaw!

P1030078

Sommar är grilltider och Surtanten kan svårligen tänka sig ett bättre tillbehör till grillat än syrade grönsaker! Surkålen passar förstås utmärkt som den är till både köttbiten, vegobiffen och korven, men kan snabbt förvandlas till det Surtanten oblygt vill kalla för Världens godaste Coleslaw! Krispigheten och syran i grönsakerna bryter fantastiskt fint mot den krämiga majonnäsen och det kan knappast bli enklare.

Världens godaste Coleslaw (2 personer)

1/2 burk Surtantens syrade Vitkål

1/2 burk Surtantens syrade Morot

2-3 msk majonnäs

svartpeppar

Låt de syrade grönsakerna rinna av i en sil några minuter. Blanda med majonnäsen till lämplig konsistens och smaka av med peppar.

Om man vill kan man pimpa sin Coleslaw med ett par matskedar torkade tranbär eller russin och samma mängd rostade, krossade hasselnötter. Det ger god sötma och lite extra crunch.