Surtanten håller bokrelease!

Omslag

Äntligen börjar det närma sig släppdatum för Surtantens bok “Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier”! Den 14 april kl 17-20 är du varmt välkommen på bokrelease på AB Småland i Malmö, S Förstadsgatan 25/27.

Fermentering är en sorts “matlagning” med mikroorganismer och i den här boken lär du dig hur du använder bakterier, jäst- och mögelsvampar för att förvandla enkla råvaror till smakrika delikatesser. Mjölk kan bli krämig mögelost, bär jäsas till syrlig dryck, fermenterade bönor bli krispiga pannkakor, kål förvandlas till kryddig Kimchi och mycket, mycket mer. Upptäck en värld av komplexa smaker och aromer, långt från industrins standardiserade livsmedel.

Under kvällen finns möjlighet att inhandla boken (kontanter eller Swish gäller), ställa frågor om fermentering och delta i en tävling med fina priser! Jag delar också med mig av knep och tips för hur du lyckas med fermentering.

17:00 Dörrarna öppnas; bläddra i boken, ställ frågor och var med i en tävling.
17:30 Presentation av boken Fermentera
18:30 Vinnarna i tävlingen presenteras
19:00 Tips för fermenteraren
20:00 Avslut


Anmäl dig gärna på Facebookeventet https://www.facebook.com/events/550567721792019/