Surtanten ger ut bok om fermentering

Omslag

Du har väl inte missat att Surtanten (eller Jenny Neikell som hon ju egentligen heter) ger ut en bok i april? Den handlar om fermentering, som kan beskrivas som matlagning med mikroorganismer, där mjölksyrning av grönsaker är en av alla metoder. Boken kommer att innehålla en massa spännande fakta om mikroorganismer, vad de gör och varför, hur de påverkar vår hälsa och vad de kan göra för vår mat. Naturligtvis bjuds det på en mängd recept på hur man använder jästsvampar, mögelsvampar och bakterier för att skapa goda smaker och texturer och hälsosamma effekter av råvaror som baljväxter, mjölk och grönsaker. Boken heter “Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier” och släpps på Norstedts förlag den 12 april och kommer att finnas att köpa i bokhandlar och nätbokhandlar. Här  eller här kan du lägga in en bevakning så får du ett meddelande om när den finns att köpa.

Följ gärna @Surtantens på Instagram och Twitter för att få mer uppdateringar om boken och fermentering. Surtantens syrade finns även på Facebook.