Säsongens godaste – rödkål!

Rödkål beskuren

 

Nu är Surtantens syrade Rödkål äntligen klar efter att ha stått i kylen och mognat i ett par månader. Rödkålen har en fantastisk lila färg och en mustig smak av röda äpplen, lök, vitlök, kryddnejlika och lagerblad. Inga konstigheter och inga märkliga tillsatser, bara grönsaker, kryddor och salt! Rödkålen passar perfekt på julbordet som tillbehör till skinka, kött/göttbullar, korv och allt annat smaskigt. Precis som alla Surtantens grönsaker är rödkålen opastöriserad och innehåller massor av goda bakterier.

Rödkålen kommer främst att säljas till restauranger samt på julmarknader (Övedskloster 13-14 december, Gunnaröd 21 december och Stadens skafferi i Malmö 13 december). Ett fåtal burkar kommer dock att finnas till försäljning på Ica Tuna i Lund samt hos Bröd & Vänner i Malmö fr o m fredagen den 5 december.