Kimchiomelett à la Ronnebygatans Ekolivs

Surtantens syrade är utsedd till Månadens vara i den trevliga butiken Ronnebygatans Ekolivs i Malmö. Butiken drivs som en medlemsförening vars mål är att alla ska ha råd att handla ekologisk och schysst producerad mat.

I senaste nyhetsbrevet tipsar Ekolivs om en Kimchiomelett som inte går av för hackor. Prova!

kimchi-omelet-recipe-5627-200x150

Foto: Ronnebygatans Ekolivs

Kimchiomelett à la Ronnebygatans Ekolivs (1 port)

2 ägg

2 tsk Surtantens syrade Kimchi

1/4 squash

1/2 salladslök

1 tsk Mirin, japanskt sött risvin (kan uteslutas)

Salt och peppar

Olja att steka i

Skiva squashen i tunna halvmånar. Hacka Kimchin. Skär den gröna delen på salladslöken i centimeterstora bitar. Stek grönsakerna i olja ett par minuter på medelvärme.

Vispa ihop ägg och Mirin och häll detta över grönsakerna i pannan. Salta och peppra. Låt omeletten nästan stelna, vik den på mitten och stek klart. Servera med extra Kimchi.