Säsongsprodukter

Surtantens syrade Gurkkimchi

Surtantens syrade gurkkimchi görs på inläggningsgurka (Västeråsgurka) som smaksätts med lök, vitlök, ingefära och koreansk rödpeppar. Gurkkimchin passar utmärkt att servera som kryddigt tillbehör till köttbullar med potatismos och gräddsås eller på grillad korv, gärna ihop med majonnäs. Gurkkimchin smakar även fint tillsammans med grytor, nudel- och risrätter eller som snacks till ett glas öl.

bild (1)

Surtantens syrade Rödkål

Inför vintersäsongen tillverkas Surtantens syrade Rödkål som blir delikat på julbordet. Krispig, syrlig kål som smaksatts med röda äpplen, nejlika och lagerblad blir ett fräscht tillbehör som lyfter de salta, feta smakerna i julskinka, köttbullar, gratänger och annat gott. Rödkålen även till grytor, korvar och äggrätter, gärna i kombination med senap eller i en matig macka.

Rostat surdegsbröd med smält lagrad ost, mosad avokado, majonnäs och ett berg av Surtantens syrade Rödkål.

Rågbröd med majonnäs, sallad, stekt ägg, Surtantens syrade Rödkål, senap och groddar.

Surtantens syrade Gurka

I augusti skördas prima inläggningsgurkor (Västeråsgurka) på den skånska slätten som blir till Surtantens syrade Gurka. Gurkan som smaksätts med lök, vitlök, senapsfrö och krondill får en fräsch syrlighet med kryddiga toner som gör att den passar till det mesta. Prova på macka med lever- eller vegopastej, till hamburgare, hackad och blandad med majonnäs till sås eller till grytor och biffar. Surtantens syrade Gurka är också väldigt god att doppa i smetana och honung på ryskt vis som snacks. Tips! Häll inte bort lagen som blir kvar i burken efter att gurkorna är slut! Den innehåller både mjölksyrebakterier och massor av smak och kan användas istället för vinäger i salladsdressingar eller bli en aromatisk komponent i en bloody mary eller gazpacho.

Surtantens syrade Fänkålssallad

Under vårvintern förvandlar Surtanten prima färsk fänkål till en smakrik sallad ihop med vitkål, morot, lök, vitlök och chili. Passar perfekt till kryddiga korvar, mustiga grytor och på macka ihop med stekt ägg och senap. Fänkålssalladen kan också blandas med majonnäs till en härlig coleslaw eller blandas ner i en matig sallad med kokta gryn, baljväxter och färska grönsaker.