Kurs med Surtanten – Gör din egen Kimchi

OBS! KURSEN ÄR FULLBOKAD!

Kimchi är en fermenterad grönsaksblandning med ursprung i Korea. Syra, sälta, umami och hetta utmärker detta tillbehör som blivit mäkta populärt på senare år. Kimchi framställs med hjälp av hälsosamma bakterier och kan varieras i oändlighet med olika smaksättning och grönsaker.

Under denna kurs får du lära dig mer om Kimchi; vad det är, hur fermenteringen går till, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Vi provsmakar också olika sorters Kimchi för inspiration. Kursen leds av Jenny Neikell, författare till prisbelönta boken ”Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier” och ”Fermentera 2.0 – grönt med goda bakterier”, och grundare av företaget Surtantens syrade. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att göra egen kimchi och tar med dig din burk hem.

Välkommen till en spännande värld av smaker, dofter och mikroorganismer!

Datum: Tisdagen den 9 oktober kl 17:30-20:30

Plats: Bulltofta, Malmö

Pris: 800 kr inkl råvaror, burk, kompendium och provsmakning

Anmälan: kontakt@surtantens.se Obs! Begränsat antal platser.