Kimchidillas

P1030299

Kimchi med sin heta, syrliga smak lyfter de flesta maträtter och det finns en smakkombo som är något alldeles extra: kimchi och ost! Det ska helst vara en vällagrad hårdost typ Västerbotten eller prästost, men det funkar förstås bra även med mildare ostar. Sältan och umamin i osten bryter fint mot syran och hettan i Kimchin och de båda kan kombineras i många olika rätter. En väldigt enkel variant är “Kimchidillas”, tortillabröd med ost och kimchi som stekts gyllene i en stekpanna. Gott som tillbehör till grillat, som tapas, som snacks, till en sallad…

P1030297

 Kimchidillas (2 pers)

2 tortillabröd

10 skivor lagrad hårdost typ Västerbotten eller prästost

3 msk Surtantens syrade Kimchi

Lägg 5 ostskivor på varje tortillabröd. Låt Kimchin rinna av en minut i en sil och lägg den sedan ovanpå osten på ett av tortillabröden. Lägg över det andra brödet (osten nedåt) och kläm lätt ihop. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och lägg i Kimchidillasen, stek gyllene på båda sidor och låt osten smälta. Ta upp ur stekpannan och dela i trianglar, servera genast.