Julklappstips! Mjölksyrning med Surtanten 15 januari 2019 OBS! FULLBOKAD

Mjölksyrade grönsaker är härligt krispiga, syrliga och smakrika och passar till det mesta. Dessutom innehåller de massor av hälsosamma bakterier som gör nytta i kroppen.

Under denna workshop får du lära dig vad mjölksyrning är, olika tekniker för att mjölksyra, vad som händer under den mikrobiologiska processen, varför det är så nyttigt och vad man kan äta det till. Självklart provsmakar vi även olika sorters mjölksyrade grönsaker. Workshopen leds av Jenny Neikell, grundare av Surtantens syrade och författare till prisbelönta boken ”Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier”och nya boken ”Fermentera 2.0. Grönt med goda bakterier”. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du prova på att mjölksyra själv och tar med dig din burk grönsaker hem.

Välkommen till en spännande kväll av smaker, dofter och mikroorganismer!

Datum: Tisdagen den 15 januari kl 17:30-20:30

Plats: Bulltofta, Malmö

Pris: 850 kr inkl råvaror, burk, kompendium och provsmakning

Anmälan: kontakt@surtantens.se Obs! Begränsat antal platser.