Fermentera julen! Workshop 18 november i Malmö

Julmat är ju gott, men visst saknas det lite fermenterade och gröna inslag på julbordet? Det ska vi ändra på! Surtanten bjuder in till workshop under parollen ”Fermentera julen”! Vi gör julig surkål, fermenterade ”göttbullar” och alternativ julmust som kommer att uppdatera ditt julbord med nya fräscha smaker och (i dubbel bemärkelse) goda bakterier.

Workshopen leds av Jenny Neikell, författare till prisbelönta böckerna ”Fermentera – mat med jäst, mögel och bakterier” och ”Fermentera 2.0 – grönt med goda bakterier”, och grundare av företaget Surtantens syrade. Med över 20 års erfarenhet av fermentering är Jenny en efterfrågad och uppskattad föreläsare och under hennes ledning får du inblick i en spännande värld av smaker, dofter och mikroorganismer!

Datum: Måndagen den 18 november kl 17:30-20:30

Plats: Augustenborgstorget, Malmö

Pris: 950 kr inkl råvaror, receptkompendium och provsmakning

Anmälan: kontakt@surtantens.se  Fåtal platser, boka nu!

Obs! Kursen är en fortsättningskurs och riktar sig till dig som redan gått en kurs i mjölksyrning eller på annat sätt är bekant med processen. Vi kommer att gå igenom en del teori, men du förutsätts ha koll på grunderna.